Astrologia ja kristinusko
Aluksi

Uutta vuosituhatta on nyt käyty noin 1 pronsentti. Vielä ei aivan selkeästi näy tämän uuden vuosituhannen ominaispiirteet ja tehtävät. Arvauksia voi aina esittää. Itselläni on mielessä näky siitä kuinka tänä päivänä suvaitsevaisuus ja avoimuus on lisääntynyt. Jehovan todistajien Raamatussa (UMK 1995) puhutaan sellaisesta vuosituhannesta, jota kutsutaan nimellä: Jehovan Hyvän tahdon päivä. Nykyisin suvaitaan esimerkiksi: Homoseksuaalisuutta, naispappeutta, alkuperäiskansoja jne. Näyttäisi siltä, että juuri tänä päivänä olisi Jehovan suvaitsevaisuuden ja hyvän tahdon päivä. Mutta vielä suurempi asia on mielestäni se vuonna 1998 saatu tieto, että Saatana eli syyttäjä on syösty nyt ulos taivaasta. Siellä taivaassa se syytti veljiä ja vaikutus ulottui maan päälle asti. Eräät Jumalan palvelijat katsovat jopa, että kaikki kirkot ja lahkot ovat täällä maan päällä niin täysin Saatanan eli panettelijan ja syyttäjän vaikutuksen alaisena, että niitä voidaan pitää käärmeinä. Ne syyttivät ennen ja yhä vieläkin toisiaan ja kaikkea sellaista mistä ne eivät pitäneet maan päällä kovin sanoin. Eräs Jumalan palvelija, joka ajaa tätä asiaa paremmille kantimille on nimeltään: Teuvo Suni, joka on julkaissut suositeltavan kirjan: Älkää heitä pelätkö. Eräs itseäni eniten ihmetyttänyt syyttelyn kohde oli ja on Rock-musiikki. Sitä parjattiin ja syytettiin itsensä pääpaholaisen aikaansaamaksi kauheaksi hirviöksi. Itse olen saanut täysin vapauttavan tuomion Rock-musiikista. Sain sanan, että Danielin kirjassa mainittu vuoresta irtoava vierivä kivi, jonka on määrä murskata patsas aloitti vierimisensä juuri silloin kun viides aika alkoi eli vuonna 1960. Rock-musiikki on vain ilosanomaa siitä kuinka patsaan murskaava vierivä kivi lähti liikkelle. Rock-musiikkihan sai alkunsa juuri 1960-luvun alla, ja oli siis osoitus ja muistutus Dan. 2:34-35 tapahtumista. Rock-musiikki mainitaan siis myönteisessä merkityksessä Raamatussa. En voi luvata kenellekään, että kirkot alkaisivat puhua Rock-musiikista suurena Jumalan lahjana tai, että Jehova olisi nyt ikuisesti täynnä hyvää tahtoa ja suvaitsevaisuutta kaikkia kohtaan. Maan päällä meillä on kai ahdistus aina vieraanamme tavalla tai toisella. Kuitenkin odotan paljon tältä alkaneelta vuosituhannelta. Odotan, että hyvin pian ehkä jo vuonna 2028 alkaa ilo ainakin puolella maapallon väestöstä olla niin suurta, että sellaista iloa ei kovin usein nähdä.

Astrologia Raamatun kannalta

Eräät tahot tahtovat löytää Toorasta tuomion astrologiaa kohtaan. Itse en ole sellaista löytänyt. Olen kyllä löytänyt tuomion spiritismiä ja meedioita kohtaan, mutta en astrologiaa kohtaa. Ei ole siis mikään ihme, jos olen saanut vapauttavan sanan astrologian suhteen samoin kuin Rock-musiikin suhteen. Tosin astrologiaa koskeva vapauttava sana ei ole ehkä aivan yhtä hieno ja suuri kuin Rock-musiikin vapauttava sana. Lähinnä kristityn mielenkiinto astrologiaa kohtaan liitty Aabrahamin pojan Iisakin pojan Jaakobin poikien saamaa 12:sta siunausta koskien sekä niin sanottua: Nousevaa merkkiä koskien. Vielä kerran muistutan, että olen vain yksi kristitty, joka on saanut tämän vapauttavan sanan Rock-musiikista ja astrologiasta. Luin vuonna 1996 Jerusalem Post lehdestä kuinka Israelissa ainakin tuolloin vielä ei ehkä tuomittu itse astrologiaa kovin sanoin, mutta vihattiin sitä, että sitä käytettiin poliittisessa päätöksenteossa poliittisten johtajien toimesta. Epäilitiin mm. että eräs Yhdysvaltojen presidentti oli vaimonsa kautta aivan liikaa astrologian pauloissa. Vielä täytyy muistaa, että minä olen vain ihminen, joka tosin luottaa Jehovan antamiin vapauttaviin sanoihin, mutta joka ei itse tiedä mitään niistä ryhmistä, joita vapautus koskee. En tiedä astrologiasta ja sen suosiosta maailmalla juuri mitään. Sen olen kuullut, että Intiassa on tapana tehdä horroskooppi jokaiselle syntyvälle lapselle. Muuta en tiedä. On melko turhaa odottaa, että muut kirkot tai kristityt ovat samaa mieltä kanssani varsinkin kun ne ovat syyttäjän ja panettelijan vaikutuksen alaisina olleet niin kauan. Kuinka ne voisivat puhdistua?

Nouseva merkki ja uudestisyntyminen

Olen itse härkä ja myös nouseva merkkini on härkä. Jeshua antoi minulle muutama vuosi sitten sanan, että minusta tulee horroskooppimerkiltäni Jousimies mikä merkitsee samalla Raamatun käsitettä: Uudestisyntyminen. Tuossa vaiheessa en ollut kuulutkaan mistään nousevasta merkistä ja sen merkityksestä. Vaikka nouseva merkkini on karttojen mukaan härkä niin uudestisyntymisessä olen jousimies ja siksi Jeshua sanoi sanallaan nousevan merkkini tulevan olemaan jousimies kartoista huolimatta. Eli vaikuttaa siltä, että kartoista ilmenevä nouseva merkki voi vielä vaihtua joksikin muuksi eli kolmanneksi vaihtoehdoksi. Härkä-härkä-jousimies. Mutta yleisesti ottaen voidaan pitää jokaista sellaista ihmistä uudestisyntyneenä, jonka luonteenpirteet ovat nousevan merkin mukaiset eiväkä syntymäajankohdan merkin mukaiset. Sain myös hengeltä tai joltakin pyhältä selityksen siihen kirjaan, jonka olin muutama vuosi sitten lukenut. Se kirja oli antiikin aikaisen kirjailijan Varron teos. Nimeä en muista. Tai sitten se oli jonkin kirkkoisän teos, jossa puhuttiin Varrosta ja hänen elämästään. Minulle selitettiin, että myös eräät antiikin mysteeriuskonnot on nyt vapautettu. Lähinnä Egyptistä tms. alkuunsa saaneet mysteerit, joissa näytelemällä yritetään saada ihminen omaksumaan toisenlainen persoonallisuus eli ihminen yritetään saada uudestisyntymään. Selitettiin vielä, että itse asiassa sana: Mysteeri on käsitteenä sama kuin Uudestisyntyminen. Kaikkien mysteeriuskontojen päämääränä oli uudestisyntyminen. Joka siis astrologian kannalta tarkoittaa, että ihmisen horroskooppimerkki muuttuu toiseksi. Härästä tulee Jousimies tai Kalasta tulee Kauris. Silloin härällä ei enää ole härälle kuuluvat luonteenpiirteet, vaan jousimiehelle kuuluvia luonteenpiirteitä enemmän kuin härälle kuuluvia. Mysteeriuskontojen funktiota tänä päivänä edustaa ehkä teatteritaide. Voin hyvin uskoa sen, vaikka olen käynyt vain kolme-viisi kertaa teatterissa. Mitä muuta luonteenpiirteisiin tulee niin olen saanut niistä sen sanan, että kaikilla on kaikki samat luonteenpiirteet, mutta ne ilmaantuvat erilaisina eri horroskooppimerkeillä. Kaikki merkit esimerkiksi ovat rohkeita, mutta härän rohkeus on erilaista kuin jousimiehen rohkeus. Jousimies saattaa ihailla ja tavoitella sitä rohkeutta, jota härällä on, vaikka jousimies on itse omalla tavallaan rohkea myös. Samoin ovat kaikki muut merkit rohkeita, mutta jokaisen rohkeus ilmenee eri tavalla ja eri tilanteissa.

Jaakobin poikien saamat siunaukset

Ennen kuin Jeshua selitti minulle Raamatun uudestisyntymisen tarkoittavan samaa kuin astrologian nouseva merkki sain kehotuksen pitää Jaakobin kahdentoista pojan lukumäärää ja kuukausien lukumäärää myös yhtenävä. Eli jokainen Jaakobin kahdestatoista pojasta edustaa yhtä kuukautta ja yhtä horroskooppimerkkiä. Lisäksi sain kehotuksen tutustua Raamatussa oleviin Jaakobin poikien saamiin siunauksiin astrologian kannalta. Ne löytyvät I Moos. 49:1-28 ja V Moos. 33:1-29. Seuraavat johtopäätökset ainakin voidaan tehdä: Juuda on Leijona. Naftali on Kauris. Joosef on Jousimies.

Tietoa Jaakobin poikien ja Jeshuan apostolien symboleista

Vähä vähältä olen saanut lisää johtolankoja seuraavia seikkoja koskien: 1. Mitä Jaakobin pojista kukin Jeshuan apostoli edusti? 2. Mitä Horroskooppimerkkiä kukin Jeshuan apostoli edusti? 3. Mikä eläin kuvaa kutakin Jaakobin pojista? Johtolankoja on tullut varsin vähän kun minulla niin vähän on ystäviä ja kontakteja muihin ihmisiin. Joku laajan ystäväpiirin omaava voisi helposti saada selville paljon enemmän. Itse olen joutunut tekmisiin vain seuraavien heimojen kanssa lähemmin: Dan, Gad, Aaron, Naftali. Pystyn kyllä kasvojen perusteella erottamaan melkein kaikki muutkin heimot, mutta heidän luonteestaan en tiedä mitään kun en ole ollut läheisessä tekemisissä heidän kanssaan. 1. Pietari oli varmasti Dan, Jaakob ja Johannes olivat varmasti Leevi ja Aaron. Andreas oli ehkä Efraim, Matteus oli ehkä Manasse, Tuomas oli ehkä Naftali, Filippus oli ehkä Ruuben. Muista minulla ei ole pienintäkään arvausta. 2. Pietari oli Dan oli Härkä. Johannes oli Aaron oli Skorpioni. Matteus oli Manasse oli Vaaka. Tuomas oli Naftali oli Kauris. Nämä ovat muiden kuin Pietarin osalta vielä lähes pelkkiä arvauksia. Eikä näihin käsityksiin yhdy varmasti edes edellämainitut apostolit itse. 3. Olen saanut vain Gadian koskevan symbolin, joka on shakaali tai hyeena. Tosin olen saanut myös joitakin epämääräisiä viitauksia suojakseni eli sen, että voin pitää Naftalia hevosena tai aasina ja Efraimia käärmeenä. Nyt tulee muistaa, että on monia tahoja, jotka ovat saaneet erilaisen käsityksen heimoista ja apostoleista. Heidän ei tule missään nimessä vaihtaa tai muuttaa käsityksiään sillä sellainen kielletään ankarasti II Johanneksen kirjessä jakeissa 8-11. Jokaisen on pysyttävä oman seurakuntansa paimenen kanssa yksimielisinä niin hyvässä kuin pahassa; niin voitoissa kuin tappioissa. Jos osoittautuu, että saamani käsitys on parempi kuin oman seurakuntasi paimenen antama käsitys tai selitys niin et silti saa alkaa kannattamaan minun käsitystäni. Se on väärin. Jokaisen tulee pysyä oman paimenesa alaisena. Tämä kai on katolinen oppi.

Lopuksi

Nuorena alkanut kiinostus astrologian luonnekuvauksia kohtaan syveni kun sain Jeshuan kautta sanan, että astrologia ei ole niin paha asia kuin mitä kristityt olettavat. Tämä on eräänlainen anteeksipyyntö niiden kristittyjen puolesta, jotka ovat tuominneet astrologiasta kiinnostuneita henkilöitä aivan kadotukseen asti. Kun olen tutustunut - harvoin tosin - Suomi24 keskustelujen Astrologia palstaan olen huomannut selvästi, että keskustelu siellä on tasoltaan aivan toista luokkaa kuin kristittyjen välinen keskustelu Uskonnot palstalla. Ihmiset puhuvat totta vaikeistakin asioista, vastaavat vain siihen kysymykseen, joka on esitetty ja noudattavat järjestystä. Tuntuu kummalta, että silloin tällöin joku kristitty uskaltautuu sinne arvostelmaan astrologiaa kun oma järjestys ja ulosanti on mitä on. Perjantaina, 6.8.2010.


Takaisin sisällysluetteloon tiede

Takaisin sivuston alkuun