Puolustuspolitikka retuperällä
Euroopan yhteisö EU

Lueskelin muutama vuosi sitten sinikantista lakikirjaa vuodelta 1999. Sitä lueskellessa kuulin sanomaa koskien Euroopan yhteisön tulevaa kehitystä. Suuri osa lakikirjan esittelemistä asioista tuntui olevan hyvällä pohjalla ja etenkin EU:n talousasiat, mutta on kuitenkin yksi asia jota EU:ssa ei saada koskaan kuntoon ja varmalle pohjalle: Se on puolustusvoimat ja puolustuspolitiikka. Minkä vuoksi niin on? Asiasta voidaan esittää pelkkiä spekulaatioita.

Suomen tilanne 2011

Suomen tilanne heikkeni oleellisesti vuosina 2003 ja 2008. Niin paljon, että kansa ja kotieläimet myös annettiin vihollisen hallittavaksi. Tarkkaa selkoa minulle ei ole tehty noiden kahden vuoden aikana tapahtuneista vääristä ratkaisuista. Joka tapauksessa ei edes vihollinen tullut toimeen Suomen kurittoman kansan kanssa, vaan joutui hänkin ahtaalle ja luopumaan tittelistään 2011. Seuraava yritys tai oikeammin suositus Suomelle hoitaa asioitaan on eräänlainen sotilasdiktatuuri. Ainoa asia millä on merkitystä nyt on sotilasarvo. Jos olet aliupseeri tai upseeri tulee siitä olemaan hyötyä, mutta miehistöön kuuluvalla ei ole paljoa arvoa.

Vuoden 2011 ensimmäinen puolisko

Sain tehtäväkseni vuoden 2011 juhannukseen asti pohtia Suomen armeijan historiallisia joukko-osastoja ja niiden numeroita. Tuosta tehtävästä ei tullut oikein mitään. Rajanaapurit pelkäävät Suomea kun sen keskellä vain esiintyy pientäkin taipumusta sotilaallisuuteen. Vuoden 2011 toisen puoliskon tehtävänäni on kirjoittaa ensimmäinen Sci-fi novelli. Kaikkiaan minun halutaan kirjoittavan 10 Sci-fi novellia, joten aikaa ei luultavasti juuri muuhun liikene. Vaikka tämä historiallisten joukko-osastojen numeroiden keräämisen häirintä ja keskeyttäminen jäi kaivelemaan hampaankoloa. Niin tuskin on syytä palata aiheeseen. Torstaina, 23.6.2011.


Takaisin sisällysluetteloon: Joukko-osastot ja niiden numerot

Takaisin sivuston alkuun