Vuoden 2008-2019 blogi - 1


Nro 20 - 10.08.2019

Runsas vuosi edellisestä blogimerkinnästä on kulunut. Tänä vuonna terveys on romahtanut. Hampaat reikiintyneet liikaa. Sydän oireilee. Polvien nivelet kuluneet niin, että pääsee tuskin kävelemään. 51 vuotiaana alkoivat kaikki vanhuuden vaivat purra joukolla. Myös on testosteronitaso romahtanut. Sperman tuotanto oli ennen kolmessa päivässä pussit täyteen, mutta nyt noin 17 - 21 päivää menee siihen. Terskan tuntoherkkyys on murto-osa entisestä. Kun keho ei enää tuota simennestettä se tuottaa sitäkin enemmän virtsaa. Tosi paljon. Ja koko keho kuivuu siihen. Nivelet ja muut kuivuivat kokoon. Lisäksi vaikuttaa estrogeenin määrän suhteellinen lisääntyminen psyykkeeseen ja mielialaan. On paljon ailahtelevampi mieli ja vihanpurkauksia ja tyytymättömyyttä kaikkiin saavutuksiinsa. Mikään saavutus ei tuota enää mielihyvää, vaan tyytymättömyys on pinnalla tunneskaalassa. MIEHEN VAIHDEVUODET OVAT VARMASTI YHTÄ KAMALAT KUIN NAISENKIN. Lievä hysteerisyys on myös alkanut vallata mielialaa. Välillä hihittelen itsekseni kuin mielipuoli jne. Tietoisuus, joka yhteistyössä testosteronin ja hormonien avulla RAKENSI tämän ruumiin tai kehon alkaa pikku hiljaa varmasti tajuta tehneensä turhaa työtä. Tämä keho on nimittäin sanonut irti sopimuksensa ja on alkanut tehdä kuolemaa. Mitään ei ole tehtävissä? Nyt kun estrogeeni otti vallan alkaa arvostaa enemmän tiedon ohessa muita henkisiä arvoja. Jopa sielullisuus, aistillisuus, tunteet ja kaikenlaiset muut vivahteet ovat alkaneet kiehtoa tavattomasti. Ennen oli pelkkä tieto kova sana ja sen etsiminen. Mutta nyt on tunteilla enemmän arvoa kuin tiedollakaan ellei sitten tuota tietoa ole puettu loisteliaaseen, kunniakkaaseen ja ylevään jaloon pukuun. Pelkkä raaka-data ei enää ole kärjessä tavoitteena, vaan kaipaa luovia harrastuksia kuten piirtämistä, teatteria ja muuta vastaavaa. Mutta liiaan myöhään? Olisipa ihmisen elinikä vielä 300-900 vuotta niin tästä muutoksesta olisi jotakin suurenmoista hyötyä ehkä. Nyt kaikki jää kuin lapsen asteelle eikä ehdi kehittää mitään voimakasta harrastuneisuutta uuden hormonitasapainon osoittamaan suuntaan.

Nro 19 - 21.07.2018

Edellisestä blogimerkinnästä onkin jälleen kerran vierähtänyt pari vuotta. Olin tuolloin lapsi verrattuna nykyiseen sillä täytin 50 vuotta tänä vuonna. On huomattava, että kirjoitukseni oli taitamatonta vielä kaksi vuotta sitten. Pari viikkoa sitten johdatus paljasti minulle, että Raamatussa ei olekaan kyse pelkästä samaistusmisriitistä, vaan tuo kirja on myös henkisen sodankäynnin opas ja taisteluväline nro yksi. Keinoista piittaamatta se esittää maailmankuvan, joka sotii taivaan tähtien, planeettojen sekä enkelten kaikella voimalla sitä heikompia maailmankuvia vastaan. Kristityt väittävät, että raamatun maailmankuvan voittoputki perustuu siihen, että raamattu olisi totuus. Mutta itse olen joutunut myöntämään gnostilaisten tekstien innoittamana, että totuus on kätketty ennemmin ollut maan poveen tai luolien saviruukkuihin kuin, että sitä olisi pidetty esillä. Gnostien mukaan voisi sanoa, että totuudella on seuraava järjestys:

1. platina - antiikin filosofia ja nykytiede 2. timantti - Intian uskonnot 3. kulta - juutalaisuus 4. hopea - islam 5. pronssi - kristinusko 6. rauta - confutselaisuus, avesta? 7 savi - epäjalot uskonnot 8. kivi - ihmisuskonnot tai Jumalan valtakunnan uskonto. Mitä tämä merkitsee minulle on, että kirkkoon, joka tuhosi gnostilaiset, uusplatonilaiset sekä inkvisition avulla monia ei ole lainkaan luottamista totuuden tukipylväänä, vaan jopa raamattu on parempi totuuden lähde, vaikka sisältää henkisen sodankäynnin vaatimaa suurentelua ja suoranaisia valheita.

Kenen puoleen kääntyä jos haluaa totuuden? Tieteen ilmeisesti. Mutta itse en ole tarpeeksi älykäs ja rationaalinen, että saisin tieteestä muuta aineistoa elämäni pohjaksi kuin vain valtavaa autuutta ja mielihyvää. En kykene ajattelemaan, että tieteen avulla kykenee parantamaan maailmaa ja auttamaan muita ihmisiä. Sen sijaan saan tiedettä tutkimalla ja sen esittämiä juttuja lukemalla esteettistä mielihyvää ikään kuin adrenaliinista tai muusta hormonista saatuna. Olen siis lähinnä tieteen oppilas ja lukija enkä tuottaja ja hyödyllinen mesenaatti. 

Mutta kaikella on tarkoituksensa? Determinsmi tarkoittaa sitä, että kun kerran on olemassa yksilöitä ja persoonia, jotka kykenevät keksinnöillään ja ideoillaan mullistamaan maailman niin perinpohjin, että tulevaisuuden suuntaviivat määräytyvät täysin heidän työnsä ehdoilla niin tarvitaan determinististä kontrollia. Determinismi on työkalu, jonka avulla ohjataan tulevaisuutta sattuman säätämien oikkujen ohitse ja ylitse. Kaikki pyhät kirjoitukset perustuvat osittain determinismiin. Pitää olla kykyä profetoida, ennakoida ja ennustaa tulevaa. Tulevaisuutta ja yhteiskuntien kehitystä ei saa ohjata sokea sattuma, vaan jokaisessa maailman ja universiumin kolkassa on luultavasti opittu säätelemään tulevaa. 

Nro 18 - 05.12.2016

Kun sanavarasto on esitetty on käännettävä takkia ja alettava antiteesin esitys. Vastustettava entistä katsomusta. Niin teki Paavali aikanaan ehkä tunnetuimpana takinkääntäjänä. Aluksi antiteesi kiehtoo ja sitä  on mukava tutkia, mutta KÄY KARVAAKSI. Lisäksi kirjoituksiin alkaa putkahtaa valheita ja lässytystä. Toki kiehtovia valheita ja lässytyksiä. Itsekään ei huomaa kirjoittavansa valheita, mutta KÄY KARVAAKSI kirjoitusten lukeminen. Herahtaa kyynel silmäkulmaan. Antiteesi ei kai milloinkaan voi voittaa teesiä. Itselläni vaihtui rakkaus Kristukseen hänen arvostelemiseensa ja kritisoimiseensa, mutta tuo takin kääntäminen ei ole järkevää kun olen itse Kristus, jos Jumala niin tahtoo. Omaa itseäni arvostelen, jos arvostelen evankeliumin tekstiä. Ei ole tässä maailmassa vielä Kristus tullut takaisin ja ehkä ei tulekkaan. Hän oli ristillä, ja on meidän sydämessä ja on tuleva vain Antikristuksia, jos jotakin tulee. Taivas ja maa katoavat mutta minun sanani pysyvät - täyttymättä?

Ilmestys kertoo viime sanoikseen, että vielä Uudessa Jerusalemissa odotetaan Herraa Jeesusta palaavaksi. Ja hän on tuon kaupungin valo. Ja Jehova on tuon kaupungin temppeli. Pyhät kirjoitukset ovat arvoitus, joka pitää ratkaista. Ei voi ajatella suoraviivaisesti että raamattu on totuus. Sehän on ennemmin valhe. Mutta raamattu lienee parannus alkuperäiseen luolaihmisten seinämaalausten samaistumisriittiin. Kun samaistuu raamatun Jumalaan voi samaistua kielitieteellisesti arvokkaisiin ja valikoituihin arvoihin. Mikään helppo tie se ei ole. Maailmassa on lukematon määrä samaistumiskohteita, jotka ovat voimakkaan barbaarisia. Noiden muiden uskontojen keskellä eläminen on vaikeaa. Raamattu on kaikkea muuta kuin täydellinen, mutta se lienee kuitenkin PARANNUSTA entiseen nähden.

Ja vaikea on kehittää mitään uutta ja parempaa samaistumisriittiä. Tehokkaampia riittejä voi olla ja Kristuksen teot voi ylittää, mutta kuka tuo takaisin kaikki joskus kuolleet maan asukkaat? Sen voi tehdä vain tämä yksi raamatun riitti. Viimeisellä tuomiolla kaikki paljastuu. Viimeinen tuomio on luultavasti joskus vuosina 4000-4600 jKr. Noihin aikoihin tuonela ja kuolema tyhjennetään ja heitetään tulikivijärveen. Joka tulikivijärvi lienee tuon jälkeen rangaistuspaikka ainoa olemassaoleva. Raamatun sanaa vastaan ja kuninkaiden mielivaltaa vastaan taistelee monet yrittäen aiheuttaa maailmanlopun. Heidät viedään Harmageddoniin. Naurattaa kuinka turhaa heidän taistelunsa on. Heistäkin on olemassa kalliomaalauksia. Irstaita seksiorgioita yms. Nuo kalliomaalaukset kuvastavat heidän samaistumisriittiään. Anarkia ja murhat ja demonien palveleminen yms. Tuo samaistumisriitti on vuosina 2011-2016 täyttänyt koko maailman, mutta on samaistumisriittinä perin juurin tuhma. On oikein, että tuollaisen samaistumisriitin jäsenet alistetaan kunikaiden orjiksi. Kunikaat juuri ovat tässä tapauksessa asiantuntijat.

Lyhyesti: Antiteesi on ikuinen. Teesi on aistien rauhoittamista valheiden avulla. Antiteesiin sekoittuu kuitenkin "sontaa" niin paljon, että teesi on bestseller book. Teesi nousee kohden ikuisuutta antiteesin lomasta kuin Feeniks-lintu. Antiteesi on sekin kuitenkin luotu. Luotu olemaan ikuisesti teesin jalkojen koroke ja teesin astinlauta menestykseen.

 Nro 17 - 29.01.2016

Viitaten edelliseen blogimerkintään olen saanut sen lohdun, että vaikka sanavarastoni on nyt käytetty voin alkaa harjoittamaan retoriikkaa eli kaunopuheisuutta. Voin hioa sanottavaani ja yrittää tehdä vaikutusta hienoilla sanankäänteillä. En tiedä vielä retoriikasta mitään muuta kuin sen, että pitää ensin puhua suunsa puhtaaksi ja vuodattaa kaikki tietonsa ja sanansa. Sen jälkeen voi syntyä uusi usko, että mahdollisesti muiden eli seurakuntajoukkojen avulla hioutuisi puhetaito tai kirjoitustaito. Nyt elän sitä vaihetta, että Herra tahtoo pyhittää totuudella minut, jolle se on helppoa, sillä en ole tehnyt juuri mainittavia syntitekoja lukuun ottamatta pornon katselua ja itsetyydytystä. Olen niin sanottu helppo nakki mitä tulee totuuden tunnustamiseen. Silti uskon, että vaikka totuus olisi kuinka helppoa tunnustaa vähäisen synnin perusteella totuutta tarvisee sellainenkin, joka ei mitään hirmutunnustuksia joudu tekemään. Totuuden pyhittävä vaikutus parantaa puhetta ja kirjoitusta sekä sitä kautta omaa egoa tervehdyttää. Tietenkin siitä, joka lukee totuudellista tekstiä on tuon lukeminen vaikeaa. Sananlaskuissa sanontaan: Totuus ei myy, totuus ei käy kaupaksi. Kuinka heppoista on totuus verrattuna salaisuuksiin, mysteereihin ja ihmeisiin. Totuudesta uskaltaa puhua vain väritöntä ja heppoista elämää elänyt henkilö. Tai sitten pitää olla jonkun seurakunnan evankelista työssään.

Nro 16 - 28.07.2015

Olen kirjoitellut foorumeilla kuuden vuoden ajan. En löydä enää mitään uutta sanottavaa. Olen käyttänyt koko sanavarastoni kertaalleen ja tuntuu kuin tuo käyttö olisi kuluttanut aivojen kapasitettia ja toimintakykyä. Aivot kuluvat sitä enemmän mitä enemmän sanavarastoaan käyttää. Saan nyt sanoja ja ajatuksia Jumalalta, mutta on osottautunut, että on tietty yläraja noillakin sanoilla ja ajatuksilla. Satuin löytämään englanninkielisen Koraanin, jossa oli väite, että kukaan ei voi mennä Profeetan (SAAS) edelle uusien ideoiden ja ajatusten lukumäärässä tai laadussa. En siis kykene millään saamaan uusia ideoita enempää kuin hän. On maximaalinen yläraja, jota ei voi ylittää. Käytännössä en voi tuottaa arvokasta tekstiä enempää kuin Koraanin sivumärään verran. Eli noin 500 sivua. Kun tiedän tuon faktan niin osaan suhtautua paremmin moniin asiohin. Tiedän nyt minkä vuoksi useiden filosfien kirjoista on kadonnut suuri osa. He olivat sellaisia, jotka olisivat voineet kilpailla profeetan (SAAS) kanssa uusien ideoiden määrässä ja laadussa. Mutta sitä ei sallita. Sen vuoksi on kadonnut paljon antiikin kirjoja, jotka olivat arvokkaita. 500 sivua on maximi. Tämä on minun rakkaani, minun valituni: KUULKAA HÄNTÄ! Näin kuului Korkeudesta Ylhäismmän ääni. Ja sen vuoksi kenelläkään muulla ei saa olla niin arvokasta sanottavaa enemmän kuin hänellä, että kuulisimme jotakin muuta puhujaa.

Nro 15 - 16.06.2013

Värähtely, jähmettyminen, olomuoto.
'Värähtely, jähmettyminen, olomuoto', Satuin tänään istumaan joen rannassa. Tuuli oli kohtalainen etelästä ja tosi lämmin. Lämmin ilmamassa etelästä tuli tuulen mukana. Mutta joen vesi oli syystalven kylmä ja kolea. Tuli mieleen seuraavaa: Vesi on neste ja kylmetessä jähmettyy nopeasti liikkumattomaksi. Sen tiheys on suurempi kuin ilman tiheys. Ilma on kaasu ja kylmetessä se ei jähmety, vaan jatkaa liikettä. Sen tiheys on pieni. Atomit siinä ovat väljässä. Metalli on materiaa ja kylmetessä ja jähmeenä se on tosi kylmää. Se on siis tiheämpää kuin ilma ja vesi; kun se on kiinteää.
Voidaan sanoa mitä kiinteämpi aine on sitä tiheempi olomuoto ja sitä nopeammin se kylmenee, jäähtyy. Mitä tiheämpi jokin on sitä kylmempi se on ja sitä jähmeempi olomuoto. Ilma on liikkessä, lämmintä ja väljää. Vesi on pienessä liikkeessä, kylmähköä ja kiinteän ja väljän välimuoto. Materia on liikkumatonta, kaikkein kylmintä, kaikkein kiinteintä eli tiheintä. Avaruus ei ole tiheää, vaan väljintä mitä voi olla ja sen vuoksi sen pitäisi olla lämpimämpää kuin ilma, vesi ja aine. Mitä kiinteämpi, tiheämpi jokin on sitä kylmempi ja liikkumattomapi, jähmettynyt.
Re: Värähtely, jähmettyminen, olomuoto', 'Jos jokin värähtelee on siinä oleva liike pienintä mahdollista liikettä. Se ei pääse liikkumaan laajalla alalla, vaan on ikään kuin sumpussa ja joutuu vain värähtelemään. Ilma liikkuu mihin tahansa, laajalla alalla, vesi liikkuu melko paljon ja laajalle, aine liikkuu tosi vähän.
Mikä tahansa liikkuu edestakaisin värähtelemällä on siis tiheydeltään ilmaa ja vettä tiheämpää, mutta ehkä ainetta väljempää. On ikään kuin se olisi tuli, jos elementeistä puhutaan. Tiheys, jos puhutaan ilmavimmasta kiinteäpään päin on seuraavaa: Ilma. Vesi. Tuli. Maa. Kuinka voi olla mahdollista, että tuli on kiinteämpää kuin vesi? Tässä ajattelussa on ilmeinen outous. Tämän logiikan mukaan tulen pitäisi vielä olla kylmempää kuin veden. Ainoa mahdollisuus on ajatella, että tuli on periaattessa niin, mutta käytännössä tuleen liittyy ominaisuus värähtely ja värähtelyn frekvenssi eli taajuus. Tuli liikkuu eri tavalla kuin muut elementit. Se liikkuu edes-takaisin värähtelemällä.

Re: Värähtely, jähmettyminen, olomuoto', 'Tiheyden ja lämpötilan laita on seuraavasti: Mitä tiheämpi aine sitä nopeammin se jäätyy. Kun on pakkanen: Ilma on lämmintä vielä. Vesi on jäätävää. Metalli (maa) on oikein, oikein kylmää. Mutta värehtelevä aine (tuli) onko sen värähtely luonteeltaan ikuista. On niin, että värähtelevä aine ei jäädy tai kylmene milloinkaan. Aineen jähmettyminen on seurausta sen liiketilan pienenemisestä. Sen tilavuus kutistuu. Niin että lopulta ei ole tilaa likkua mihinkään.
Avaruus ympärillämme on hyvin kylmää. Jos on olemassa eetteri niin seuraava johtopäätös on vedettävä. Avaruus ympärillämme on äärimmäisen tiukka. Siinä ei ole tilaa liikkua paljon yhtään. Ei mihinkään suuntaan. Lisäksi sillä on äärimmäinen tiheys. Onhan sen lämpötila hyvin lähellä kylmintä mahdollista lämpötilaa. Avaruus ei ole väljyyttä, tilaa ja laajuutta. Se on tiheää, tiivistä ja kylmää!
 

Nro 14 - 16.06.2013

Edellisestä blogikirjoituksesta on vierähtänyt puolitoista vuotta. Se on liikaa. Olen kirjoitellut Facebookiin, keskustelufoorumilleni sekä toiselle kotisivustolle ja toiselle blogille. Olen lisäksi osallistunut keskusteluun monilla keskustelufoorumeilla. Paljon olen kirjoitellut, mutta tämän sivuston päivitys on kärsinyt. Vielä kun aika on ollut mikä se on ollut on vaikeaa kirjoittaa huolettomasti ja iloiten enää. Pitäisi kirjoittaa vakavista asioista ja aikuistua, mutta on helppo olla pelkkä huoleton itsellinen tai loinen. On mukava järsiä iholta putoilevaa hilsettä sen sijaan, että kävisi käsiksi sairaaseen elimeen. Jos käy käsiksi elimeen niin ruumiin puolustusmekanismit heräävät ja voi käydä kalpaten. En ole tarpeeksi kypsä vielä kirjoittamaan mistään vakavista asioista. Sen joutuu muut tekemään.

Nro 13 - 09.10.2011

Ennen luin lehtiä vain kirjastossa, mutta sitten sain nuhteet, että voisi tilata myös. Kun sitten tilasin oli siitä enemmän hyötyä kuin voisi ajatella. Luulen, että edistyn nyt ajan tasalla, kun ennen kuljin kaksi-kolme vuotta pohtien yhtä ja samaa vanhaa juttua. Mutta tilaajakunta on sisäpiiri, joka saa erityistä tietoa. Niin on esimerkiksi Mikrobitti-lehden Pulloposti-uutiskirje tilaajille usein avain tekniikaan, jota ei vielä edes ole olemassa. Siinä kerrottiin mm. uudesta digitaalisen kameran valokennosta, joka kerää 90 prosenttia valosta. Nykyisten kameroiden kenno kerää noin 15 prosenttia. Tehon lisäys on seitsenkertainen. Kohta näemme seitsemän kertaa kauempana olevia kohteita avaruudessa tai seitsemän kertaa himmeämpiä ainakin. Näemme suuren joukon punaisia kääpiöitä, joita ei ennen näkynyt. Tekniikka ja Talous lehden internet-uutisissa oli juttua lisäksi, että Nokia-kännyköihin on saatavana kohta lisälaite, joka tekee sen digitaalikameroista mikroskooppeja. Kohta voit kuvata mikroskooppisia kohteita kännykän kameran lävitse. Itse asiassa tuo lisälaite on jo myynnissä. Sitten kun ostin Samsung kännykän; myös kehotuksesta, sain sen mukana 3,2 Mpix kameran, jossa oli erilaisia kuvausohjelmia; yksi yövalokuvaukseen. Yllätyin kun huomasin yöllä kuvatessani kuuta, että tuo kamera kuvasi myös infrapuna-kuvia. Niin ainakin Wikipediassa kerrottiin, että nykyiset digikamerat usein kykenevät infrapunavaloa tallettamaan ainakin pienessä määrin. Kun kuvasin kuuta siitä lähti sininen valokeila, joka viitta infarapunaan. Samoin näkyi kuuluisa Nibiru? Vai kuvittelinko vain? Niburu kuvia eli infrapunakuvia kuusta tavallisella kännykällä
Tämä asia oli niin uutta, että ihan päätä heikottaa. Tuleeko kamerakännykästäni mikroskooppi ja voinko pian ottaa sillä infrapunakuvia eli lämpökamerakuvia pimeän taivaan kohteista? Kolmen viiva seitsemän vuoden sisällä näemme seitsemän kertaa enemmän kuin tänä vuonna? Näin kerrotaan myös Heenokin kirjan luvuissa 91-94 sekä myös oikeassa Raamatussa on muistaakseni kohta, jossa viitataan taivaankappaleiden antavan seitsemän kertaa enemmän valoa kuin ennen.

Nro 12 - 11.04.2011

Haikeana jään muistelemaan aikaa, jolloin Dvd-levy eli kultakautensa. En ollut mukana sen kehittämisajankohtana tietokonekuvioissa. En tiedä, koska se kehitettiin? Törmäsin siihen ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2006. Mutta vuoteen 2011 mennessä alkoi halpojen Dvd elokuvien vyöry olla joka paikassa. Miksi ne ovat niin halpoja? Verrattuna VHS videokasetteihin. Vastaus piilee siinä, että ne ovat väistyvää tekniikkaa. Ne eivät ole loppullinen ratkaisu tiedon tallennukseen. Pari vuotta sitten ostin ensimmäisen yhden gigatavun USB muistitikun, joka perustui flash muistiin. Korppuihin verrattuna ne tuntuivat taivaallisilta. Ja niiden hinta oli tosi halpa: 10 euroa / gigatavu. Mutta sitten ilmeni, että myös ne ovat väistyvää tekniikkaa. Kun uutiset memristorin kehittämisestä alkoivat vuonna 2008 niin flash muistien hinnat romahtivat. Dvd levy on mukava ja asiallinen keksintö. Siinä on vain pari pientä ongelmaa, joita kukaan ei vaivaudu korjaamaan, koska ne ovat väistyvää tekniikkaa. Ensinnäkin Dvd levyn säilytyskotelo on täysi susi. Systeemi, jolla levyt kiinnittyvät koteloon ei toimi. Levyt naarmuuntuvat ja niitä saa kynsin ja hampain repiä irti kotelosta. Joku on varmaan patentoinut itselleen ainoan toimivan systeemin; eikä suostu luopumaan patentistaan sopuhintaan. Siksi dvd levyjen säilytyskotelot ovat susia. Toinen ongelma on poltetun Dvd levyn tiedostojen avaamisessa tapahtuva Windowsin kaatuminen. Kun avaa hakemiston, jossa on paljon exe tiedostoja ja jokaisessa niissä eri ikoni niin Dvd asema sahaa edestakaisin etsien ikonien kuvia kunnes Windows kaatuu. Ainakin niin käy, jos kyllästyt sahaamiseen ja yrität kesken kaiken avata toisen hakemiston. Se, että tietokoneen ensisijaisen vaihdettavan tallennusyksikön kapasiteetti on parannettavissa tosi paljon on ollut vuosikausia tiedossa. Jo kauan sitten puhuttiin holografimuisteista ja monikerroksisista ratkaisuista. Toimivaa ratkaisua on saatu kuitenkin odottaa kunnes memristori tekniikan keksijän mahdollinen patettinvaade kumoutui itsestään. Kului säädetty aika niin ettei keksijä voi vaatia itselleen patettia tai penniäkään. Vai oliko syynä sittekin väitetty nanoluokan kokoon liittyvät vaikeudet? Lunastaako memristori kaikki siihen asetetut toiveet? Voiko se olla loppullinen tallennusjärjestelmä, joka korvaa romput ja dvd levyt? Alku ainakin on ollut hapuilevaa. Eräästä lehtiartikkelista sai, jopa sen kuvan että yhden gigatavun muistikortti on parasta mihin aluksi kyetään. Ja myös tuleva hinta on yllättäen paljon suurempi kuin alussa otaksuttiin. Eikä nopeus sittenkään ole riittävä flash muistikorttien korvaamiseen. Tosi paljon toppuutellaan. Memristori ei sittenkään täytä siihen asetettuja odotuksia? Olisin kyllä itse ollut valmis puhumaan kauniita asioita Dvd levyn säilymisen puolesta, mutta kun eilen jälleen kerran taistelin sen puolesta, että saisin levyn irroitettua säilytyskotelostaan päätin antaa kaiken mennä menojaan. Niin paljon turhautumista, niin paljon tuskaa sisältyy Dvd levyjen käyttämiseen, että tahdon löytää uuden onnellisemman ratkaisun. Ehkä se on memristori? Ehkä ei? Kun yrittää katsella Dvd elokuvia läppärillä on onnistuminen kiinni sattuman laeista eikä tekniikasta. Joskus elokuva lähtee pyörimään, mutta useimmiten ei. Pääseekö valikkoon, jossa valitaan subtitle onnistuu usein, mutta ei aina. Keskellä elokuvaa elokuva pysähtyy aina kesken kaiken ja joudut ottamaan levyn pois levyasemasta ja aloittamaan taistelun alusta. Mediaplayer, joka elokuvaa pyörittää ilmoittaa vain: Sovellus ei vastaa. En jaksa enää. Rakastin romppuja kun ilmestyivät ja opin melkein rakastamaan myös Dvd levyjä, mutta ne eivät vastanneet rakkauteeni, vaan oikuttelivat mielin määrin.

Nro 11 - 20.10.2010

Mainostin tuossa aiemmin Zyprexaa loistavaksi lääkkeksi, mutta tietenkin sillä on sivuvaikutuksia. Lihominen on yksi ja käytön lopettamisen jälkeen seuraava unettomuus on toinen. Zyprexa on luonteeltaan rauhoittava ja unilääkkeen omainen. Se alentaa sydämen sykettä. Itse en käytä mitään lääkettä säännöllisesti ohjeen mukaan ottaen, vaan kokeillen vaikutusta. Zyprexaa käytän 10 mg keskimäärin joka komas ilta, koska se antaa unen vielä kaksi päivää tabletin ottamisen jälkeenkin. Sen vuoksi en ole kokenut mitään käytön lopettamisen jälkeisiä univaikeuksia, vaikka säännöllisesti lääkkeensä ottava ystäväni niitä on kokenut lääkkeen toiseksi vaihtamisen jälkeen. Apteekkeihin on tullut uutuutena yskänlääkkeinä toimivia tabletteja. Olen kokeillut sellaista reseptillä saatavaa Erdopect-nimistä yskänlääkettä. Kokemus oli pelottava. Käytin vain kolme tableteista ja sivuvaikutuksena oli melkoinen pyörrytys ja silmissä meni kaikki mustaksi. Tätä jatkui lisäksi pari viikkoa. Pyörtyilyn lisäksi on vielä mainittava voimattomuuden tunteet.

Nro 10 - 28.2.2010

28. helmikuuta 2010 Olen kuullut Herra Sebaotilta sen sanan, että voin pitää muinaisen Rooman valtakunnan tuhoon ja tulevaisuudessa nykyisen Euroopan yhteisön tuhoutumiseen syynä sekundatuotantoa. Tehdään "halpaa" tavaraa joka kestää käytössä 1/10 siitä ajasta minkä kunnon tuote kestää käyttöä. Näin rasitetaan luontoa ja saadaan kaikki ihmiset epäluottamuksen ja kiukuttelun valtaan. Lopulta seurauksena on impperiumin luhistuminen. En ryhdy luettelemaan tuotteita joiden käyttöaika on lyhentynyt muuta kuin nämä: Lenkkitossut, polkupyörän kumit, autojen renkaat, urheilusukat, vetoketjut, kirjoittimien mustepatruunat jne. Muutakin kuin käyttöiän muutoksia tapahtuu. Esimerkiksi astianpesuaineet eivät enää vaahtoudu, vaan vaahto häviää tiskatessa heti ja tiskiainetta täytyy kaataa altaseen kolme kertaa enemmän kuin ennen. Uutena huomaamani ilmiönä voin mainita tuotteiden huolto ja korjauspalveluiden sekä teknisen tuen täydellisen rappion. Ensimmäinen tapaus Ostin viime kesänä polkupyörän 10 vuoden polkupyörättömän elämänvaiheen jälkeen. Ihmettelin kun se oli 7-vaihteinen, mutta rattaita ei näkynyt missään. Vain takakappa oli paksumpi kuin ennen. Sitten eräs mies kaupan pihalla puhui kappavaihteista ja sitten katsoin Wikipediasta mitä se tarkoittaa. Kappavaiteisen pyörän pitäisi olla kestävämpi kuin vanhojen ratasvaihteisten pyörien. Polkupyöräni kaatui tuulesta kaupan pihalla ja sen jälkeen kolmosvaihde ei enää toiminut, vaan löi tyhjää polkiessa. Vein pyörän kauppaan korjattavaksi, mutta kun sain sen takaisin niin kolmosvaihde ei edelleenkään toiminut, vaan löi tyhjää. Nyt olen joutunut polkemaan koko ajan kakkosvaihteella, mutta sekin alkoi pari viikkoa sitten lyömään tyhjää. Tänään Herra Sebaotin armossaan kertoi minulle vian syyn kauppamatkalla. Syy oli hyvin yksinkertainen. Vaihteen valitsemessa käden vieressä on pieni taulu, johon aina tulee vaihdetun vaihteen numero kun vaihdetta vaihtaa. Ja kun vaihdoin päälle kolmosen niin tuo numero kolme ei ollut aivan keskellä sitä taulua, vaan ihan taulun yläosassa. Kun pidin vaihteen valitsinta kädelläni paikallaan niin, että numero kolme oli aivan keskellä taulua niin ei enää lyönyt lainkaan tyhjää, vaan kolmosvaihde toimi normaalisti. Ongelma on nyt siinä, että joudun pitämään kädelläni koko ajan vaihteen valitsimen paikallaan niin, että numero kolme pysyy vaihteen numeron osoittavan taulun keskellä koko ajan. Muussa tapauksessa alkaa lyödä taas tyhjää. Vika oli siis hyvin yksinkertainen. Vaihde ei vain ollut paikallaan ja sen korjaaminenkin olisi kai ollut aika helppoa. Vika ei ollut kapassa, vaan siinä vaihteen valitsijassa, jota kädellä käytetään. (Kappavaihde, pyörä lyö tyhjää, vaihde lyö tyhjää, vaihde ei toimi, pokiessa.) Toinen tapaus Ostin syyskuussa 2009 Soneran mokkulan. Ennen sen käyttöön ottamista asensin virustorjuntaohjelman AVG 8.5 ja selain Microsof Explorer oli Vistaan jo esiasennettu. Mokkula toimi aivan käsittämättömän hitaasi vain 800-1300 bytes/sec eli hitaammin kuin vuoden 1995 korttimodeemi joka sentään toimi hurjalla 14400 bps nopeudella. En pariin kuukauteen valittanut asiasta kun ajattelin, että tarvitsen mokkulaa vain säköpostin lukemiseen. Sitten kuitenkin tuskastuin ja soitin Soneran tekniseen tukeen. Siellä vain käytiin läpi mokkulan mukana tuleen Mobile Partner ojelman asetukset, jotka osasin itsekin kokeilla läpitse. Ongelma ei siis ratkennut. Viiden kuukauden tuskastelun jälkeen mokkula alkoi vihdoin toimia nopeudella 800 kbps-1.3 Mbps. Tämä tapahtui sen jälkeen kun eräänä päivänä jouduin päivittämään AVG 8.5 virustorjunnan AVG 9 versioon. Samalla kertaa asensin uuden selaimen eli Mozilla Firefox 3.6 selaimen. Nopeuden muutos on tasan 125 kertainen. En tiedä kumpi ojelmapäivitys ratkaisi ongelman automaattisesti: AVG 9 vai Firefox 3.6. Olisi helppo ajatella, että AVG 9 oli ratkaisu, mutta todellisuudessa nopeuden muutos tapahtui juuri sen jälkeen kun olin asentanut Firefox 3.6 selaimen eikä silloin kun päivitin AVG 9:ään. On vain todella vaikea uskoa, että ongelman ratkaisi Firefox 3.6. Nyt on tosin ongelmana se, että yhteys katkeilee sangen usein. Esimerkiksi kun yritin imuroida PalTalk ohjelman lataus katkesi aina kun oli ladattu 8.2 Mt yli 12 Mt:n tiedostopaketista. Onneksi Firefoxissa voi latauksen keskeyttää ja jatkaa sitten latausta uudestaan. Keskeytin siis latauksen kohdassa 8,1 Mt ja sitten jatkoin latausta uudestaan ja sain koko 12 Mt tiedoton ladattua siten. Kuitenkin yhteyden jatkuva katkeilu on pienempi ongelma kuin tavaton hitaus. On mukavaa kun voi kymmenessä minuutissa käydä läpi kaikki vakiosivustot joiden läpi käymiseen ennen meni yli tunti aikaa. (Sonera, mokkula, mobiililaajakaista, Mobile Partner, yhteyden hitaus, Firefox 3.6).

Nro 9 - 27.8.2009

Sotilaallinen tyhjiö Nyt sitten Ruotsikin lakkauttaa asevelvollisuuden ja pienentää armeijansa minimiin. Ja Suomikin lakkauttaa varuskuntia. Eikö juuri lakkautettu Savon prikaati ja vielä on tarkoitus lakkauttaa Keski-Suomesta kaiketi pioneerijoukko-osasto? Ennen vanhaa opetetiin idiootinvarmana totuutena, että missä tahansa on olemassa tai minne tahansa syntyy sotilaallinen tyhjiö sinne tulee virtaamaan vieraan vallan joukkoja ennen pitkää 100 prosenttisella varmuudeella. En itse uskonut tuota vanhan koulukunnan sotilaiden oppia, mutta nyt se tullaan näkemään käytännössä. Pitääkö se paikkansa vai ei? Sillä näyttää siltä, että Pohjolaan on nyt syntymässä melkoinen sotilaallinen tyhjiö. Helluntaikirkon piirissä liikkuikin viime vuonna (2008) profetia/ väärä profetia/ huhu, että Venäjä tulee pian valloittamaan Itä-Suomen ja Pohjois-Suomen verettömässä yhteenotossa. Ja miksei saman tien Pohjois-Ruotsiakin?

Nro 8 - 27.8.2009

Paavin oma poika 1000-luvulta syynissä : Sci-Fi turhaako? Nykyinen Paavi on ollut innokas jatkamaan ennen paaviuttaan alkanutta työtään Fantasia- ja Sci-fi kirjallisuuden kieltämiseksi. Kuitenkin sattui silmiini Anselm Canterburylaisen teos Ymmärrystä etsivä usko (Proslogion) ja sen 24. luku. Siinä esitetty idea tuntuu toistuvan esimerkiksi Michael Moorcockin: Viimeisten aikojen valtiaat trilogiassa eli ihmisen ilo; ei luomakunnasta nauttijana pelkästään, vaan ehkä jopa erilaisten ilon aiheiden luojana itse. Tämä teema toistuu usein Sci-fi:ssä ja Fantasiassa. Hieman alkaa epäillä termiä: Pimeä keskiaika. Mistä näkökulmasta katsoen se oli pimeää, jos jo silloin luotiin kaikki Sci-fi kirjoissa nykyisin käytettävät teemat? Canterburylaista kutsutaan skolastiikoksi. Entä mihin sitten pystyivät niin sanotut mystikot, joista Suomessa ei ole tietoa juuri lainkaan? Ei taida auringon alla olla mitään uutta. Ja entä tuon ajan kirkkolaulu ja katedraalien rakennustaito. Pitäisi kyllä mielestäni vaihtaa nimi: Pimeä keskiaika, johonkin toiseen nimeen. Muuten myös Jehovan todistajat suhtautuvat kielteisesti Sci-Fi:iin ja Fantasiaan. En ole koskaan kuullut pätevää perustetta siihen keneltäkään. Aiheethan ovat joskus melko uskonnollisia. Asimovin: Itse Jumalat tuo mieleeni esimerkiksi Heenokin kirjan. Tämä taitaa olla aihe, johon ei koskaan tule pätevää perustelua. "Se vain on niin, että me kiellämme lukemasta niitä". Piste. Koraani sentään vähän antaa vinkkiä siitä miksi sekin kieltää turhat tarinat. Koska niitä lukemalla joutuu häpeälliseen rangaistukseen. Ehkä kyse on vain ajankäytöstä johonkin hyödyllisempään. Ehkä ihminen vasta aikuistuu häpeällisesti 40- tai 60-vuotiaana, ja huomaa elämänsä valuneen hukkaan, kun on lukenut liikaa turhanpäiväisiä tarinoita, jos käyttää aikansa tähän kirjallisuuden lajiin. En tiedä. Taitaa olla turha ottaa tätä kysymystä esiin millään keskustelufoorumilla? Tällaiset kiellot perustuvat ehkä sanelupolitiikkaan.

Nro 7 - 27.8.2009

Iso poru pienestä laitteesta On kaksi syytä, joiden vuoksi minäkin kuulun niihin, jotka odottavat innolla E-readerin (sähköinen kirjojen lukulaite) ilmestymistä. A. Mustesuihkutulostuksen kalleus. Mustesuihkutulostimen väripatruuna kestää kehnoimmillaan noin 200 sivun tulostuksen. Käytännössä se merkitsee, että mikäli aikoo tulostaa suuren dokumentin; esimerkiksi koko kirjan, joutuu mustepatruunan vaihtamaan kesken tulostuksen toiseen patruunaan. Ja uuden patruunan hinta on melkoinen. B. Kirjastojen hullunkurinen vanhojen kirjojen poistopolitiikka. Olen kerran jos toisenkin etsinyt uudehkoa kirjaa kirjastosta vain havaitakseni teoksen poistetuksi. Siitä huolimatta kuinka peruskokoelmaan kuuluva teos olisi ollut. Esimerkiksi seuraavia teoksia en enää löydä: Visual Basic 3 ja 4, Reservin johtaja, Luja tahto - Suomen puolustaminen ja eräs Vapaamuurareista kertova perusteellinen opus. Mitä-Missä-Milloin kirjoja on jo kauan ollut turha etsiä. Olisi kyllä mukava lukea jonkun kirjastolinjan opiskelijan tekemä tutkielma siitä mikä on nykyisin kirjastojen poistopolitiikka ja löytyykö kirjastoilta tietokantaa poistetuista teoksista? Se tietokanta voisi olla mielenkiintoisempaa luettavaa kuin mitä on tietokanta kirjastoon jäljelle jääneistä teoksista. Ehkä paperiton toimisto, josta jo kauan on puhuttu lyö itsensä todella läpi. Mutta onko metsä- ja paperiteollisuus valmistautunut siihen? Pieni lukulaite voi aiheuttaa seurauksia, jotka mullistavat tuhansien instanssien elämän. Kyllä lienee olemassa voimia ja erilaisia loosereita paljon, jotka tahtovat hidastaa ja jopa estää E-readerin ilmestymisen. Saa nähdä millaiseksi muodostuu kirjojen ja dokumenttien jakelukanava itse laitteseen? Tuleeko siitä erittäin kontrolloitu tekijänoikussyihin vedoten? Siinä tapauksessa paperiton toimisto saattaa vieläkin jäädä haaveeksi.

Nro 6 - 27.8.2009

Imperiumin rappeutumisen merkkejä Ennen polkupyörätelineissä oli joka toinen pyörän paikka korkempi toista. Niin siihen sopi kaikki pyörät rinnakkain. Nyt polkupyörätelineissä ovat kaikki pyörän paikat tasakorkuisia ja niinpä pyörien ohjaustangot ottavat kiinni toisiinsa mikäli pyörät asettaa rinnakkain. Käytönnössä uusiin tasakorkuisiin polkupyörätelineisiin voi asettaa polkupyörän vain joka toiseen pyörän paikkaan. Lisäys 24.9.2009: Kyllä nuo uudetkin polkupyörätelineet ovat kunnollisia. Huomasin eilen, että niissä sittenkin on joka toinen pyörä korkeammalla. Joka toisessa pyörän paikassa on alhaalla poikittainen putki, joka nostaa pyörää. Polkupyörätelineiden vandalisointi on parhaillaan menossa oleva muotivillitys graffittien maalauksen jälkeen. En tiedä millä keinoin telineet saadaan väänneltyä rautalankataiteeksi, mutta enemmän löytyy väänneltyjä polkupyörätelineitä kuin ehjiä mikäli harrastus jatkuu entisellään. Lasipullojen rikkominen ja sirotteleminen koko pyörätien leveydelle on myöskin yleistä. Onneksi kaupungin puistotyöntekijät kuitenkin ovat nopeat lasisirujen siivoamisessa pois kulkureiteiltä. Pieni epäilys herää: Kuka näille vandaaleille maksaa siitä mitä he tekevät? Nokian kumitehdas ja polkupyörätelineiden valmistajatko? Paljon on viime aikoina ollut puhetta tuotteiden tahallisesta huonontamisesta myynnin edistämiseksi. Joku sanoo pyykinpesukoneen kestävän nykyisin ehkä 2 vuotta ehjänä. Tekniikan Maailmassa oli pari vuotta sitten eräässä kolumnissa juttua kuinka autonrenkaat eivät nykyisin kestä kuin lyhyen ajan kulumatta. Itselläni on kokemus lenkkitossuista. 1980-luvulla sai kymmenellä eurolla lenkkitossut, joiden pohja kesti kulumatta ehkä 2 vuotta. Kolme vuotta sitten ostin Citymarketista lenkkitossut 20 eurolla ja niiden pohja kesti kulumatta noin 2 kuukautta. Seuraavana vuonna meninkin sitten kenkäkauppaan ja ostin 70 eurolla vulkanisoidusta kumista valmistetut kotimaiset Kuoma-tossut ja ne ovat kestäneet nyt kolme vuotta pohjan kulumatta puhki. Mistä on kysymys? En tiedä. Sama ilmiö koskee varmasti lähestulkoon kaikkia vaatteita ja jalkineita. Esimerkiksi urheilusukat, joita ennen saattoi käyttää useita vuosia menevät nyt reikäisiksi alle vuodessa. Kai on tarkoitus, että mitään elektronista laitettakaan ei enää kahden vuoden toiminta-ajan jälkeen korjata, vaan ostetaan uusi Kiinassa halvalla valmistettu laite rikkoutuneen laitteen tilalle. Tietokoneet ja sähköturvallisuus Ennen saattoi huoletta laittaa johdon pistorasiaan, mutta ei enää nykyisin. Jouduin ostamaan jatkojohtopistorasioita, joissa on erillinen virtakytkin, kun ilman sitä tietokoneen virtajohdosta iskee tulta aina kun sen laittaa seinässä olevaan pistorasiaan. Yksi jatkojohtopistorasiakin tosin meni rikki jo muutaman kuukauden käytön jälkeen. En tiedä missä on vika. Tietokoneen ohjelmistossa, joka ehkä säätelee itsenäisesti virransyöttöä koneeseen vai onko vika muka itse virtajohdossa? Kaverillani on sama pulma. Turhan usein kun laitteen kiinnittää pistorasiaan rasiasta iskee tulta. On kyllä sähköturvallisuus heikentynyt perusteellisesti. EU:n vika vai kenen? Kotisivun tekeminen Notepadilla/Muistiolla Ah, ovatko kaikki vanhojen partojen ohjeet yhtä vahingollisia kuin ohje, että Muistio on paras ohjelma kotisivun tekoon ja että koodi tulee käsin itse väsätä. Itse aloin suunnitella tuhannen linkin linkkikokoelmaa ja onneksi huomasin erään kaverini vaikutuksesta, että Mikrobitti-lehti on tarjonnut tilaajilleen mahdollisuuden kokeilla NVU-nimistä kotisivueditoria kotisivujen väsäämiseen. Nyt kotisivujen teko sujuu nopeasti ja vaivattomasti ja voin unelmoida todella suurienkin tiedostojen koodaamisesta. Ehkä olisi parasta jättää kaikki hyvää tarkoittavat neuvot omaan arvoonsa tästä lähtien. Taitaa muuten olla osa vanhan kansan sananlaskuistakin aivan harhaan johtavia kuten: Vesi vanhin voitehista. Itselläni jokin metsän eliö kuivasi rystyset molemmista käsistä ja ilman Bepahthen- nimistä voidetta olisin ollut hukassa. Joten jos ihossa ilmenee mitä tahansa kiusallista: Kuivumista, haavautumista tai kutinaa niin mars! apteekkiin ostamaan todellista voidetta. Neuvon käyttää voidetta ihovaurioihin eikä pelkkää vettä sain muuten eräältä Jehovan todistaja veljeltä.

Nro 5 - 7.4.2009

Vuosi ja kuukausi on kulunut tämän blogi-kokeilun aloittamisesta. En ole kovin ahkerasti kirjoitellut sillä on ollut muuta puuhaa. Kesällä 2008 oli putkiremontti ja ikkunaremontti talossa, jossa asun, ja loppuvuosi meni erääseen keskustelufoorumiin tutustuen. Sekä erästä asunnotonta auttaen. Samoin tämän vuoden 2009 alkupuoli. Varsinainen tehtäväni Herralta on vuoden 2009 alkupuoliskolla tehdä kirjoitelma Raamatun kronologiasta. Toisena tehtävänä on Vietnamin sodan veteraanien vapauttaminen kaikesta syyllisyydestä ja heidän siunaamisensa Aabrahamin siunauksella. Tehtävät eivät vain ole sujuneet kovin hyvin. Mutta erosin pari viikkoa sitten Suomi24 foorumin jäsenyydestä ja silloin alkoivat tehtävät jälleen luistaa kuin tanssi. Sain Raamatusta kohdan II Kor. 6, jossa kehotetaan eroamaan epäuskoisista ja niin tulemaan hyväksytyiksi. Hieman olen pahoillani tilanteesta sillä olen saanut apostoli Pietarilta tehtävän julistaa veren karttamisen tärkeyttä Suomi24 foorumilla. Nyt en voi hoitaa tehtävääni. Mutta ehkä on jokin muu keino. Lisäksi tiedän, että joku voi tulla uskoon ja jopa saada pyhän hengen lahjan lukemalla viestejä internetissä. Kannattaa kuitenkin miettiä onko Suomi24 enään vuonna 2009 oikea fooruumi uskovaiselle? Kaverini on innostunut interaktiivisesta keskustelufoorumista nimeltä PalTalks. Itse en sinne pääse ja lieneekö tarvettakaan. Hyvää Pääsiäistä 2009!


Nro 4 - 25.3.2008

Häpeäkseni olen valinnut keskinkertaisuuden tien, joka on käynyt ilmi valitsemistani kappaleista Levyraadissa ja Runoraadissa. Levyraadin voittajat olivat Joel Hallikaisen: (Särkynyt) saviruukku ja Jari Sillanpään: Kaduilla tuulee. Valitsin soitettavaksi kappaleeksi Bruce Springsteenin: Roll of the Dice ja se jäi jaetulle viimeiselle sijalle yhdessä Tsaikovskin kuudennen sinfonian erään osan kanssa. Olen todellakin tietoisesti valinnut keskinkertaisuuden jo lapsena, kun Raamattua lukiessani, päätin ehdottomasti välttää täydellisyyttä, koska pelkäsin sen johtavan kuolemaan jo nuorena tai peräti lapsena. Täydellinen ihminenhän siunaa vihamiehiään ja lähtee heidän matkaansa kun he pyytävät virstan matkalle. Minä ajattelin, että en siihen varmasti kykene, vaan he minut surmaavat. Springsteeniä olen kuunellut River-albumista lähtien, ja vain siksi, koska petyin ennen sitä ostamiini albumeihin, joissa oli vain yksi tai kaksi hyvää kappaletta, ja loput täyttä roskaa. Springteen oli turvallinen valinta suosikiksi, koska kaikki hänen kappaleensa ovat keskinkertaisia, eikä pettymyksiä ole kovin montaa. Toisena vaihtoehtona River-albumin asemasta olisi sitä paitsi ollut Dr. Hookin: Rising-albumi. Tässä levyraadissa tuli ainakin yksi rukousvastaus häpeän lisäksi. Jo pitkään venäläiset henget ovat kiukutelleet, kun en pidä Tsaikovskin musiikista, ja nyt sain sitä kerrankin kuulla. Kuudes sinfonia toi paikoitellen mieleeni Sibeliuksen, joten kaiketi Sibelius on saanut ainakin joitakin vaikutteita Tsaikovskin musiikista.


Uskoisin, että minulla on sairaudestani huolimatta vielä mahdollisuus palata työelämään. Niin on Herra ainakin vakuuttanut. Mutta eräiden yhteensattumien johdosta käyttämäni Zyprexa-lääkkeen annostusta vähennettiin 15 milligrammasta 10:neen milligrammaan ja vaikutus on ollut sellainen, että aloin itsekin uskoa työkykyni vielä voivan palautua. 15 milligrammaa aiheutti voittamatonta väsymystä ja kykenin tekemään työtä, tai ylläpitämään jotakin järkevää toimintaa, vain noin yhden tunnin päivässä. Nyt kun annostus on 10 mg sivuvaikutukset ovat paljon heikentyneet ja kykenen työskentelemään parhaimillaan jopa kuusi tuntia päivässä. Kuusinkertaisen määrän entiseen verrattuna. Siitä kiitos Herralle, jonka ansioksi nämä yhteensattumat on luettava. Zyprexa on muuten erittäin hyvä lääke ja uskoisin sen jopa kerran pelastaneen henkeni, kun kiusakseni langennut demoni möyhensi fyysisesti sydämeni siihen kuntoon vuonna 2001, että se lakkasi hetkeksi toimimasta. Olin niin huonossa kunnossa, että en kyennyt puhumaan kuin muutaman minuutin kerrallaan hiljaisella äänellä. Zyprexan ansiosta sydämeni toiminta kuitenkin rauhottui ja sain taas öisin nukuttua. Mutta varsinainen kiitos kuuluu tietenkin Jumalalle, joka auttoi sydämeni toimimaan jonkinlaisella sähköshokilla, kun sydän vaikutti jo pysähtyneeltä. Ongelmana lääkityksessä on se, että pelkään sen vähentävän Pyhän Hengen vaikutusta ja Hengen antamaa johdatusta. Psykoosi on sitä paitsi aina alkuun sangen hengellinen kokemus, jota ilman ei tahtoisi jäädä. Mutta ennen pitkää vainoharhaisuus ja kokemusharhat muuttuvat fyysisiksi oireiksi, jotka eivät ole puolestaan mitenkään toivottavia. Vatsa ei toimi ja kai unettomuuden ja muunkin vuoksi; pääkin alkaa olla huonossa kunnossa. Muisti pätkii ja niin edelleen. Jos psykoosi olisi pelkästään hengellinen kokemus olisi se aika mahtavaa. Mutta ruumiis ei sitä kestä kovin pitkään. Siksi oikein annosteltu lääkitys on ehkä kuitekin se parempi vaihtoehto.


Olen lopettanut maidon juonnin vasta tässä 40-vuoden iässä. Sen vaikutus on ollut hieman yllättävä. Kynnet kasvavat nyt nopeammin kuin koskaan ennen, mutta ovat perin hauraat ja lohkeavat helposti. Kuvittelin, että maidon juonnin lopettaminen hidastaisi kynsien etc. kasvua, mutta kävikin toisin. Kasvu nopeutui. Siitäköhän se johtuu, että olen niin lyhytkasvuinen, kun olen aina ennen juonut melkoisesti maitoa. Joku tiedemies saisi selvittää tämänkin. Niin ei tule vääriä käsityksiä. Maito hidastaa kasvua?


Nro 3 - 15.3.2008

Alkuyöllä sain pyhien yhteydessä selityksen, joka yhdistää islamin ja kristinuskon käsitykset perisynnistä. Kristityt selittävät vain sen, että ihminen aleni syntiinlankeemuksessa ja turmeltui Jumalan kuvana ja ihmisenä. Saamani selitys perisynnin täydellisestä luonteesta ottaa huomioon sen, että myös se ympäristö turmeltui, jossa ihminen joutuu elämään. Jehova sanoi: Olkoon maa sinun takiasi kirottu (I Moos. 3:17-18)ja hän sanoi: On synti ovella vaanimassa. Sinua se haluaa, mutta sinun on pidettävä se kurissa. (I Moos. 4:7). Ja vielä: Minä panen lapset vastamaan isiensä pahoista teoista. (II Moos. 20:5). Selitys perisyntiin tuli kun murehdin sydämeni pohjasta Herran kanssa sitä kuinka ahne oikein olen. Eräs nainen oli velassa ja vaikeuksissa korkojen kanssa. Hän oli ahdistunut. Me Jehovan todistajat emmme lottoa tai pelaa rahapelejä, mutta näin yöllä unen, että minun on mentävä ja veikattava tietyssä veikkauspaikassa, ja jos voittaisin minun olisi annettava voittoni tuolle ahdistuneelle naiselle. Voitin sillä kertaa 12 euroa. En antanut niitä voittorahoja, jotka olin luvannut vaan veikkasin uudestaan. Tavoittelin neljän miljoonan euron pääpottia. Henki kyseli yöllä mitä tekisin, jos voittaisin neljä miljoonaa. Tunsin sydämessäni, että en antaisi koko voittoa tuolle ahdistuneelle naiselle, vaikka olin sen vakaasti luvannut. Pitäisin puolet itselläni. Lopulta tulin järkiini ja lupasin antaa kaiken ilman ehtoja lupaukseni mukaan pois. Mutta silloin tunsin sukulaisteni henkien ympärilläni vaativan osaa mahdollisesta voitosta lupauksestani huolimatta. Minun olisi rikkottava lupaukseni ainoana järkevänä vaihtoehtona. Silloin aloin saada täydellistä selitystä perisynnin luonteesta. Vaikka minä en olisikaan ahne, vaan puhtain ihminen päällä maan. Vaikuttaa minuun silti perisynti muiden ihmisten ja erityisesti sukulaisteni kautta. Vaikka olisin viattomin ihminen päällä maan olisi synti kuitenkin osa elämääni ainiaan. Perisynnin toinen luonne on kollektiivinen syntisyys. Ympäristön pahentuminen. Ei pelkästään toisten ihmisten, vaan jopa luonnon. Kirottu olkoon maa. Perisynti ei ole sinun sisälläsi tai sinussa ainoastaan, vaan se on ovella vaanimassa sinun ulkopuolellasi. Joka ovella. Perisynti ei ole sitä, että sinä olet turmeltunut, vaan perisynti on sitäkin, että turmelus vaanii sinua ulkopuolelta käsin. Perisynti ei siis katoa maailmasta silloinkaan kun kaikki maailman ihmiset saavat Jumalan hengen vuodatuksen aikojen lopussa. Vielä täytyy luonnon vapautua perisynnin kahleesta. Olen aina tahtonut mitätöidä perisynti-käsitteen, mutta nyt ymmärrän jotakin sen luonteesta. Se on olemassa viimeisenä kaikista synneistä. Se on olemassa vielä senkin jälkeen kun kaikki ihmiset ovat puti-puhtaita synnistä. Nämä muutkin asiat selitettiin: Kiusaus ja viettelys. Seitsemän kuolemansyntiä. Magdalan Marian seitsemän pahaa henkeä. Seitsemästi puhdistettu kulta ja seitsemästi puhdistettu hopea. Nämäkin asiat ovat yhteydessä perisyntiin. Mitä hyötyä sinulle on siitä, jos sinut puhdistetaan kaikesta synnistä ja turmeltuneesta luonnosta. Puhdistuksen täytyy ulottua seitsemälle eri tasolle aina, jotta se olisi täydellinen. Täydellinen käsitys perisynnistä helpottaa sovinnon tekoa pelagiolaisten ja islamin uskoisten kanssa. Islamin oppineet eivät ota huomioon lainkaan ihmisen turmeltumista, vaan ovat keskittyneet yleisestä turmeltumisesta puhdistumiseen. On mahdollista hyväksyä perisynnillä tarkoitettavan muutakin kuin vain ihmisen turmeltumista. Itse asiassa voidaan jopa esittää käsitys, että vain nainen, Eeva turmeltui. Aadam ei turmeltunut samassa määrin, mutta Aadamin turmelus tulee ulkoapäin ympäristön turmeltumistena. Jne. Kristinuskon rajoittunut käsitys perisynnistä ei ole täydellinen tai ainoa oikea. Jos otetaan huomioon kaikki syntiinlankeemuksen rangaistukset I Moos. 3 mukaan ja vielä Jehovan sanat Cainille I Moos. 4:7 niin saadaan entistä täydellisempi kuva perisynnin koko luonteesta.


Nro 2 - 14.3.2008

Väkivaltainen vallankumous ja sisällisota liitetään yleensä vain kommunisteihin tai sosialisteihin. Kerran olen koulussa kuullut punaisen historian opettajan mainitsevan, että kapitalismin perusperiaattena on kumota kilpailevan valtakunnan talous ja voima. Hyvällä tai pahalla. Siis voidaanko väittää, että kapitalistinen valtio on julistanut sodan ja pyrkii kumoamaan naapurimaan ei-toivotut voimat? Yhtä lailla kuin sosialistit? Siitä ei vain puhuta ääneen yhtä voimakkaasti. Tai puhutaan avoimesti brittien keskuudessa ja englannin kielisissä lehdissä. Joskus 1990-luvun loppupuolella satuin lukemaan eräässä ammattikorkeakoulun kirjastossa englantilaista lehteä, jossa julistettiin avoimesti sota Kiinaa vastaan ja kerrottiin avoimesti myös sodan keinot. Lehden mukaan tarkoitus on voimistaa Kiinaa tuottamaan paljon rihkamaa ja muita tavaroita niin, että Kiinan luonnonvarat hupenevat olemattomiin mahdollisimman nopeasti. Mikä opetus tässsä sitten piilee? Jos tahtoo kuulla avoimesti kerrottavan mihin maailma on menossa, täytyy lukea englanninkielisiä lehtiä eikä kotoisia suomenkielisiä teelmiä.


Nro 1 - 14.3.2008

Pari yötä on kulunut taistelussa pop-musiikin tekemisen autuudesta. Vastaväittelijöinä ovat toimineet tietenkin britit korkeimmalla tasolla. Kannattaa vältellä pop-musiikista puhumista brittien kanssa tai voi joutua yökausia kestäviin taisteluihin. Väite kuuluu seuraavasti: Me kykenemme tekemään kuinka paljon tahansa ja kuinka usein tahansa hittipiisejä, jotka myyvät ja menevät kansaan. Minä puolestani epäilin ja epäilen yhä. Jos on todella niin, että esimerkiksi Big Country kykeni/kykenee tekemään Steeltownin kaltaisia tai vielä parempia levyjä koska tahansa niin mikseivät he tee niin. Koko rumba alkoi siitä kun - pyynnöstä - ryhdyin hengen vallalla kääntämään englanniksi Pekka Ruuskan Rafaelin enkeli biisiä. Ja britit pitivät siitä. Mutta samaan hengenvetoon he väittivät, että Ruuska ja että myös he, kykenevät koska tahansa tekemään kuinka monta tahansa samanveroista biisiä, jos vain tahtovat. Syytä siihen miksi he eivät tee niin ei tietenkään ilmoiteta. Eräänlainen kompromissi saatiin aikaan ja toivoa sopii että tämä rauha kestää läpi useamman kuin yhden yön. Sanoin: Hyvä on, jos heillä on todella siihen taito ja kyky, niin se kyky on lahjaa Jehovalta, joka rakastaa enkeltensä ylistystä ja myös ihmislasten ylistystä. Hän tahtoo jokaisen lapsensa osaavan laulaa kuin enkeli ja sallii hitttibiisejä tehtävän säädetyn määrään.